meta name="p:domain_verify" content="c1f11d946ade6bcaa12c467de578b6b3”/
Selecteer een pagina

maatschappelijke methode

Geen woorden maar daden

General

Om gelijk met de deur in huis te vallen…

Voor kinderen zeggen daden meer dan woorden. Als we geen betrokkenheid bij hun leven (meer) tonen door hun te bevragen over hun (school)dag, hun lievelingsprogramma, het spelen bij/met vriend(jes), het sporten of hoe het met hun vriendjes gaat, dan voelt dat voor kinderen pijnlijk en beangstigend, zelfs voor pubers die altijd zeggen NIKS of GOED is het geen opluchting dat er niet meer gevraagd wordt naar hun dag!

Omdat ze niet onder woorden kunnen brengen wat ons gebrek aan betrokkenheid met hem doet, hoe het voelt als wij geen moeite meer voor hen doen, laten ze ons dat zien door zich te misdragen vanuit de gedachten ‘hiermee krijg ik hun aandacht wel’.

Dit geldt voor beide ouders, niet alleen voor de moeder maar ook voor de vader. Of als opa, oma, oom of tante een rol overneemt van iemand in het eerste basis systeem, dan geldt dit ook voor hun.

 

Wat kunnen wij hierin voor je doen?

Wij kunnen met jou meekijken wat er gebeurd binnen jouw gezin? Inventariseren wat de problemen zijn waar jij/jullie tegen aan lopen. Dit doen wij in de eerste instantie door gesprekken met alle gezinsleden. Hieruit komt een analyse en een advies, dit wordt weer met jou/jullie besproken.

Wilt u meer informatie? Klik hier

Twitter

Share on Social Media